допомого учню із української мови з написання ділових паперів

Написання ділових паперів Мета:  поглибити знання з теми, використовуючи інформаційні технології;  закріпити практичні навички використання документації;  розвивати вміння оформлення ділових паперів, розрізняти види ділових паперів, розвивати критичне мислення;  виховувати відповідальність, здатність розв’язати будь-яку навчальну задачу творчо, бажання і вміння діяти оригінально, передбачаючи новизну, дотримання норм культури спілкування.. Конспект на урок Українська мова скачати. Перегляд матеріалу. Отримати код. Урок української мови в 11 класі. Тема. Написання ділових паперів. Мета: поглибити знання з теми, використовуючи інформаційні технології; закріпити практичні навички використання документації


Українська мова 9 клас. Тема: Розвиток зв’язного мовлення. Ділові папери. Автобіографія. Резюме. У нас сьогодні на уроці присутні гості: методист міського відділу освіти …, вчителі української мови і літератури шкіл міста привітаймося з ними. ІІ. Мотивація навчальної діяльності. Оголошення теми, мети уроку. (Слайд №2). Робота з епіграфом. Слово — це найтонший різець, здатний доторкнутися до найніжнішої рисочки людського характеру.


Тема заняття: «Ділові папери. Загальні вимоги до складання документів. Документація щодо особового складу. Учитель: Сьогодні ми з вами познайомимося з правилами оформлення ділових паперів та ділового листування. Як ви думаєте, для чого це потрібно? Яку роль виконує цей стиль?


Особливості мови ділових паперів. Мова ділових паперів відповідає загальнолітературним нормам сучасної української мови, які безпосередньо не пов'язані з особливостями того чи іншого функціонального стилю. Вимога зрозумілості мови ділових паперів означає вживання загальновідомих, зрозумілих усім мовцям слів, офіційних термінів у значенні, яке закріплюють за ними словники. Однак мова не є пасивним фіксатором змісту документа, а виконує активну регулювальну функцію, тобто добір мовних засобів безпосередньо впливає на дієвість документів. "Ділові папери - не матеріал для читання, - зазн


Документ — це діловий папір, що закріплює інформацію про факти, події, явища об’єктивної дійсності та розумової діяльності людей. Будь-який службовий документ належить до офіційно-ділового стилю. Важливими вимогами документів є достовірність, повнота, точність, переконливість. Субсидія — це адресна допомога від держави для сім’ї з метою оплати житлово-комунальних послуг. Це гроші з державного бюджету, які не підлягають поверненню і користування якими не вплине на право власності на житло. Субсидія є безповоротною та її отримання не пов’язане і не тягне за собою зміни форми власності житла.


Урок № 67 ДІЛОВІ ПАПЕРИ. ОФІЦІЙНИЙ ЛИСТ. ДОРУЧЕННЯ. РОЗПИСКА - План-конспект уроку (розробка уроків) - Літературне місто - Онлайн-бібліотека української літератури. Освітній онлайн-ресурс. - Мета: поглибити та систематизувати знання про ділове спілкування, ознайомити учнів із призначенням й особливостями вказаних у темі


Презентація на тему: Урок української мови РЗМ Ділові папери. Лист. Адреса. Баба Капа принесла підручник з української мови для учнів 5 класів і порадила Лунтику прочитати важливу інформацію. Листування – один із видiв письмового спiлкування. Листи бувають дiловi (службовi) та особистi (приватнi). Особистi листи - це листи до рiдної та близької людини, до друга чи знайомого, до улюбленого письменника чи актора. Лист – це писаний текст, метою якого є повiдомлення про щось адресата. Після слів увічливості ставиться ім'я автора листа і дата написання. Слайд 15. -Дякую тобі, Лунтику, - промовив Пєчкін, - ось тобі у подарунок чистий конверт і вітальні листівки.


Модульні тестові завдання з української мови (за професійним спрямуванням):Збірник тестів для студентів усіх базових напрямів і спеціальностей з курсу “Українська мова (за професійним спрямуванням)” / Укладачі: авторський колектив (керівник авт. колективу доц. Вознюк Г.Л.) – Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2010. – 65 с. Укладачі Вознюк Г.Л., канд. філол. наук, доц. (кер. авторського колективу), Булик-Верхола С.З., канд. філол. наук, доц. Рецензент Полюга Л.М., д-р філол. наук, проф. ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ. Розділ 1. Вимоги до написання ділових паперів. Виберіть правильний варіант оформлення адреси в ділових паперах. А. м. Львів вул. С. Бандери, 16/23.


Цей підручник є переробленим і доповненим виданням першого в Україні навчального посібника офіційно-ділового спрямування в мовному аспекті, на базі якого впроваджено в систему освіти предметний курс з ділової мови. У підручнику представлено теоретичний і практичний матеріал з ділової мови - усної та писемної. Подається опис синтаксичних особливостей побудови словосполучень і


Сучасні ділові папери. — К., 199К 10.Діденко А. Н. Сучасне діловодство. — 3-тє вид. — К.:Либідь, 2001. 11.Дороніна М.С. Культура спілкування ділових людей – К., 1998. 12.Зубков М. Г. Мова ділових паперів. Комплексний довідник. — X.: Фоліо; Майдан, 1999. 13.Зубков М. Г. Сучасна українська ділова мова. — X Торсінг, 2004. 14.Коваль А. П. Ділове спілкування.


Ділова україньска мова - дисципліна шо вивчає норми сучасного ділового мовлення, в галузі лексики, морфології, синтаксису та стилістики. Офіційно - ділове мовлення це сфера соціально-правових відносин, що реалізуються в законотворчості, в економіці, в управлінні та дипломатичної діяльності. До периферії ділового стилю відносять інформативну рекламу, патентний стиль і побутово-ділову мову. Організаційно-розпорядча документація (ОРД) - вид ділової писемності, найбільш повно представляє її специфіку. Разом з різними видами законодавчої мови ОРД являє собою центр ділової писемності, ядро офіційно-ділового


Урок української мови. 5 клас. Тема уроку: Ділові папери. Лист. Адреса. Мета уроку: ознайомити учнів з ознаками офіційно-ділового стилю, сферами його вживання, правилами написання листів; формувати вміння та навички правильно визначати зміст і композицію листа, добирати потрібні слова та словосполучення, правильно писати адресу на конверті; виховувати мовленнєву культуру.


Розділ І КЛАСИФІКАЦІЯ ДІЛОВИХ ПАПЕРІВ. Правила написання. Тексту документів. 1. 1 Класифікація ділових паперів. Офіційно-ділова сфера діяльності суспільства знаходить найповніше відображення у документах. Документ (від лат. documentum — повчальний приклад, взірець, доказ) — це діловий папір, що закріплює інформацію про факти, події, явища об'єктивної дійсності та розумової діяльності людей. Документи поділяються на види за різними ознаками. За стадіями виготовлення розрізняють Півник Ірина Андріївна працює викладачем іноземних мов у Київському інституті Сухопутних військ з вересня 2004 року.


Написання листів. Адреса. Пригадаймо! Ділові папери – це тексти, написані офіційно-діловим стилем. їх використовують у державних установах для офіційного спілкування. Діловим паперам властиве таке мовне оформлення: усталені звороти, прості й складні речення з однотипними частинами. Ділові папери мають чітко визначеного адресата. Закон, заява, довідка, автобіографія, характеристика, наказ, діловий лист – це жанри офіційно-ділового стилю. Запам’ятаймо!


Ділова українська мова. Загальні офіційні документи. Управлінська документація. Беручись до написання ділового листа, щоразу замислюємося над тим, як його правильно почати і як краще закінчити. І передусім постає проблема звертання. Звичайно, звертання можуть бути різні. Найпоширенішими є: Уважаемый/ая_ Шановний/а _ имя ім'я Уважаемый господин Шановний пане Уважаемая госпожа Шановна пані Уважаемые господа Шановні панове Уважаемые коллеги Шановні колеги Ці звертання є усталеними, традиційними, і, здавалось би не становлять жодних труднощів.


Ділові папери (документи) як ознака офіційно-ділового стилю відповідають певним стандартам. Існують стандартні правила написання заяви, оформлення розписки, доручення, складання оголошення, автобіографії, характеристики тощо. 405. 1. Правила складання яких із перерахованих у рубриці «Пригадаймо» документів ви вже вивчали на уроках української мови? Дайте визначення цих документів. 2. Складіть і запишіть один з таких документів (на вибір). 3. Для якого офіційного документа характерні вислови: відбудеться о годині; усі, хто бажає; дискусія на тему? 406. ІІ. Ви хочете стати слухачем курсів з вивчення іноземної мови. Набір на такі курси оголошено в одному з навчальних закладів вашого міста. Складіть відповідну заяву.


Ділові папери. Листування офіційне та неофіційне. Оформлення конверта (або адреси на поштовій листівці) - ЗВ'ЯЗНА МОВА (МОВЛЕННЯ) — Українська мова 5 клас - С. Я. Єрмоленко - Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти - Підручник містить навчальний матеріал, який відповідає вимогам Державного стандарту, концепції Нової української школи та чинній програмі з української мови. Це відомості про словосполучення і речення, звукову й графічну будову слова, інформація про лексикологію, словники, а також зв’язну мову (мовлення). Різноманітність рубрик і відповідних вправ орієнтують


Українська мова. Твір: підготовка до написання. Шпаргалка з української мови. Українська література. Хімія. Програми ЗНО. 2015. 2014. 2016. Тема заняття: «Ділові папери. Загальні вимоги до складання документів. Документація щодо особового складу. Автобіографія. Заява». Мета заняття: Дидактична: Дати загальні характеристики деяким документам, ознайомити студентів із правилами оформлення документів; Виховна: Виховувати ділові якості майбутніх керівників. Розвиваюча: Розвивати мислячу особистість.


§ 15. Вимоги до мови ділових паперів. Під час підготовки тексту документа слід дотримуватися таких правил: 1. Правильно і у певній послідовності розміщувати реквізити документа. — Аспірантура при Інституті української мови НАН України, кандидатська дисертація на тему: "Засоби стандартизації мови ділових паперів". Маю науковий ступінь кандидата філологічних наук. Досвід: 1995—1999 р. — Газета "Освіта" (м. Київ), літературний редактор.


Синтаксис ділових паперів. Оформлення таблиць. Граматичні помилки в оформленні документів. Інколи в ділових паперах трапляються випадки необгрунтованого вибору форм однини там, де повинні вживатися іменники у множині. Наприклад, було вибракувано дитячого костюма у кількості 13 штук. У діловому мовленні можуть виникнути труднощі у використанні ступенів порівняння якісних прикметників. Треба пам’ятати, то у діловому мовленні частіше вживані так звані аналітичні форми: повний, більш повний, найбільш повний.


З ДОСВІДУ РОБОТИ вчителя української мови та літератури Гуслістої Наталії Григорівни. Ділові папери. Знай, папери в житті – не хмари І не плід канцелярій нудних: Ділові необхідні папери У стосунках людей ділових. Бо спілкуються люди й народи, А де ж досвіду візьмеш ти, де? Різні є торговельні угоди, Міжнародні контракти й т.д.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

японское шоу угадай маму

seagull ответы на тесты 2021

тест hrscanner ответы