поля і хвилі в системах технічного захисту інформації підручник

Поля і хвилі в системах технічного захисту інформації: підручник для студентів вищих. навчальних закладів. Ч.1. / В.М. Шокало, В.А. Усін, Д.В. Грецьких, В.О. Хорошко, Л.П. Переважна більшість сучасних технічних систем, зокрема інформаційних, змушена функціонувати в умовах різного роду конфліктних взаємодій (інформаційного протиборства), коли ведеться радіоелектронна розвідка, організується радіопротидія, застосовується радіомаскування і захист від навмисно організованих завад та силових деструктивних впливів, спрямованих на функціональне ураження технічних засобів і персоналу.


(розділ: “Технічна електродинаміка”). для студентів денної та заочної форм навчання навчально-наукового інституту радіо, телебачення та електроніки. Одеса 2013. Методичні вказівки до лабораторних робіт студентів з дисципліни “Поля і хвилі в системах технічного захисту інформації” /Укл. Гладкіх В.І. – Одеса: Вид-во ОНАЗ ім. О.С.Попова, 2013. – 68 с. Метою методичних вказівок є допомога студентам у підготовці до ла-бораторних занять з дисципліни “Поля і хвилі у системах технічного захисту інформації”. В методичних вказівках наведено ключові питання з тем занять, завдання для домашньої роботи, зразки оформлення звітів про виконання ла-бораторних робіт.


Основи теорії кіл сигналів та процесів в системах технічного захисту інформації Запитання Визначити поняття електричний Поля і хвилі в системах технічного захисту інформації На отвір S в нескінченній ідеально провідній площині відбувається нормальне падіння пласкої однорідної хвилі з лівого півпростору. Комплексні амплітуди падаючого поля з напрямку z<0 задаються у вигляді. Відповідь.


Загальні методичні рекомендації. Курс “Поля і хвилі в системах технічного захисту інформації” – одна з основних спеціальних дисциплін при підготовці студентів, що навчаються за спеціальністю 6.170102 “Системи технічного захисту інформації”. Мета даного курсу – підготовка студентів до аналізу та дослідження особливостей поширення електромагнітних хвиль у просторі.


Метою дисципліни є знайомство студентів з елементами теорії електромагнітного поля, вивчення властивостей та параметрів електромагнітних хвиль в різних середовищах та на межах розділу середовищ, а також ознайомлення з теорією випромінення та оцінкою просторових та енергетичних параметрів випромінювачів, ознайомлення студентів з сучасними системи автоматизованого проектування


РОЗДІЛ 3 Схемотехніка пристроїв технічного захисту інформації. 3.1. Мікропроцесори та мікропроцесорні системи. Мікропроцесорні комплекти БІС/СБІС. Кількість завдань, які Тип завдання виносяться до білету. 1 Поля і хвилі в системах Блок 1. технічного захисту. Блок 2. інформації. Блок 3. Блок 4.


2.2. Поля і хвилі в системах технічного захисту інформації. Розділ другий фахового вступного випробування складається з завдань дисципліни «Поля і хвилі в системах технічного захисту інформації» в обсязі, що викладається на рівні ступеня вищої освіти бакалавра з інженерно-технічних напрямів. Мета вивчення дисципліни – опанування фізичних принципів та законів існування полів різної природи, аналіз процесів, притаманних полям, зокрема, хвильових явищ. Здобуття досвіду і навичок аналізу та синтезу електронних схем, типових для пристроїв, які використовуються у системах технічного захисту інформації (ТЗІ).


Централізовані системи захисту інформації і оперативно-технічного управління знаходяться в державній власності і не підлягають приватизації. Власниками інших компонентів Національної системи конфіденційного зв'язку можуть бути суб'єкти господарської діяльності, незалежно від форми власності. Захист інформації в структурі Національної системи конфіденційного зв'язку забезпечується: · дотриманням суб'єктами правового відношення норм, вимог і правил організаційного і технічного характеру щодо захисту оброблюваної


Основною метою захисту інформації в системах е-урядування є забезпечення інформаційної безпеки безпосередньо цих систем, публіч-них службовців і громадян, що ними користуються, та системи публіч-ного управління в цілому. Інформаційна безпека у цьому контексті є станом захищеності систем обробки та зберігання даних, при якому забезпечується конфіденційність, доступність і цілісність інформації.


Системи технічного захисту інформації. На головну. Календар. Системи технічного захисту інформації. На головну. Курси. Дослідження параметрів небезпечного сигналу при попаданні в систему заземлення (КБ-1(1)-25.03, 11.40-15.00). Лабораторна робота № 4 (КБ-1(1)-25.03, 11.40-15.00). Лабораторна робота №5. Дослідження ймовірності послівного розпізнавання мовної інформації. (КБ-1(2), 30.03, 11.40-14.50). Лабораторна робота №5 Файл. Лекція №9. Детектори поля. (КБ-1, 31.03, 11.40-13.00). Лекція №9 Файл. Практика. Розрахунок ймовірності послівної розбірливості акустичної мовної інформації. (КБ-1, 02.04, 16.30-17.50). Методика розрахунку Файл.


Напрям „Системи технічного захисту інформації”. • ступінь бакалавра – 4 роки; • ступінь спеціаліста -1 рік; • ступінь магістра – 1 рік. 11. 3 курс, 5 семестр Психологія Економічна теорія Фізичне виховання Сигн. і спектри в ТЗІ ФТТ і ядерна фізика Схемотехніка пристроїв в ТЗІ Поля і хвилі в системах ТЗІ Метрологія і вим. техніа Основи акут. і акуст. систем Ел.-оптичні і опт. системи. 3 курс, 6 семестр Релігієзнавство Фізичне виховання Теорія інформації та кодування Засоби перед. інф. в сист. ТЗІ Засоби прийм. та обробки інф. Цифрове оброблення сигналів Електронне офісне обладнання Ел.-оптичні і опт. системи.


Сніг-ЛВС. Система захисту інформації від несанкціонованого доступу в локальних обчислювальних мережах. У ніс входить СКЗД "Іній *. ПА. Програмно-апаратний комплекс захисту інформації від несанкціонованого доступу в локальних обчислювальних мережах Novel Netware (версія 3.11), Windows for Workgroups (версія 3.11) з використанням ОС MS DOS (версії 3.3-7.0), PS DOS (версії 3.30-6.30) за класами захищеності ЗА, 2Б, 1В для автоматизованих систем і класу захищеності 3 для сертифікованих засобів обчислювальної. Відповідає технічним умовам і класу захищеності ЗБ для АСУ. П. 17.


Основні поняття захисту інформації в комп’ютерних системах Загрози безпеки інформації в комп'ютерних системах Правові та організаційні методи захисту інформації в КС Захист інформації в КС від випадкових загроз Методи і засоби захисту інформації в КС від традиційного шпигунства і диверсій Методи та засоби захисту від електромагнітних випромінювань і наведень Криптографічні методи захисту інформації Комп'ютерні віруси та механізми боротьби з ними. інформаційно-комунікаційних системах НД ТЗІ 1.1-003-99 "Термінологія в галузі


парадигма, захист інформації, інформаційна безпека, канали витоку інформації. Вступ. Примітка 1. Фахівцям системи технічного за-хисту інформації (ТЗІ) слід пам'ятати, що з технічної точки зору носій інформації завжди містить інфор-мацію, яка потрібна вузькому кругу фахівців. Так, новенький комп'ютерний жорсткий диск, що зійшов з конвеєра, або новенька звичайна дискета містять багато параметрів, якими цікавляться як фахівці -виробники продукції, так і користувачі. Якщо ж ві-дформатовані носії інформації коли-небудь містили інформацію, то інтерес до них проявляють і фахівці іншого профілю [9]. Носії інформації матеріальні. Вони знаходяться в просторі і в часі у вигляді


Кандидат технічних наук, старший викладач. Наукові проекти, що виконувались та виконуються на поточний момент: «Електронна цифрова лабораторія для викладання науково-природничих та біомедичних дисциплін в навчальних закладах I-IV рівнів акредитації», Звіт про НДР - К. : УкрІНТЕІ, 2012. − 246 с. Монографії: «Прием телевидения и радиовещания со спутников». Поля і хвилі в системах технічного захисту інформації 1. Технічна електродинаміка. Поля і хвилі в системах технічного захисту інформації 2. Пристрої НВЧ. Наукові інтереси: Пристрої та фільтри НВЧ, антени, супутниковий зв’язок та мовлення, вимірювальні датчики. Наукова діяльність


парадигма, захист інформації, інформаційна безпека, канали витоку інформації. Вступ. Примітка 1. Фахівцям системи технічного за-хисту інформації (ТЗІ) слід пам'ятати, що з технічної точки зору носій інформації завжди містить інфор-мацію, яка потрібна вузькому кругу фахівців. Так, новенький комп'ютерний жорсткий диск, що зійшов з конвеєра, або новенька звичайна дискета містять багато параметрів, якими цікавляться як фахівці -виробники продукції, так і користувачі. Якщо ж ві-дформатовані носії інформації коли-небудь містили інформацію, то інтерес до них проявляють і фахівці іншого профілю [9]. Носії інформації матеріальні. Вони знаходяться в просторі і в часі у вигляді


* засоби захисту від відпливу інформації по різних фізичних полях, що виникають під час роботи технічних засобів, — засоби виявлення прослуховувальної апаратури, електромагнітне екранування пристроїв або приміщень, активне радіотехнічне маскування з використанням широкосмугових генераторів шумів тощо. Описані щойно технології можна розбити на дві групи залежно від того, як у них реалізується процес «захоплення» елементів людської анатомії. Технології, які не передбачають будь-якого зіткнення з людиною, наприклад, розпізнавання голосу, більш прийнятні для користувачів, але менш надійні. Але, з огляду на широке поле застосування біометричних технологій, можна передбачити, що всі вони будуть запитані.


Загрози порушників технічного захисту інформації можуть здійснюватись: технічними каналами: акустичними, оптичними, хімічними тощо; каналами спеціального впливу шляхом формування полів і сигналів для руйнування системи захисту або порушення цілісності інформації; несанкціонованим доступом шляхом підключення до апаратури та ліній зв'язку, маскування під зареєстрованого користувача, подолання засобів захисту для використання інформації або нав'язування хибної інформації, застосування закладних пристроїв чи програм та вкорінення комп'ютерних вірусів.


12.5.1. Технічний захист інформації. Телекомунікаційні системи як носії інформації складаються з різних засобів електроніки й радіотехніки. Конструктивно вони виконані з передавальних і приймальних пристроїв, апаратури обробки, реєстрації, зберігання й відображення інформації. У напівпровідникових пристроях електромагнітне поле, що випромінюється, утворюється при синхронному протіканні диференціальних струмів у контурах двох типів. Протидія в системі технічного захисту інформації має полягати у розробці процедур виявлення каналів витоку інформації, виявленні пристроїв негласного знімання інформації й запобіганні несанкціонованому доступу до інформації.


Згідно з Положенням "Про технічний захист інформації в Україні", яке було затверджене Указом Президента, технічний захист інформації (ТЗІ) - це діяльність, спрямована на забезпечення інженерно-технічними заходами конфіденційності, цілісності та доступності інформації. Комплекс заходів технічного захисту інформації може бути здійснений лише в інформаційній системі або на іншому об'єкті інформаційної інфраструктури. Рівень безпеки інформації, яка обробляється в системах та на об'єктах інформаційної інфраструктури визначається комплексом таких її властивостей: - конфіденційніс


Інформаційні технології. Криптографічний захист інформації. Цифровий підпис, що ґрунтується на еліптичних кривих. Формування та перевірка. Підручник – Т.2: Основи теорії завадостійкості, кодування та розподілу інформації. – К.: НВФ „Славутич-Дельфін”, 2006. – 292 с. В основі даного технічного рішення лежить перехід від випромінюючих елементів електричного типу в антенних решітках, як основного типу антен даного класу, до випромінюючих елементів магнітного типу, побудованих на основі низькопрофільних випромінювачів.


Работа по теме: Системи технічного захисту інформації. ВУЗ: ТНТУ. Слабке загасання сигналу і його маленька залежність від довжини хвилі переданого інформаційного оптичного сигналу, розподілу мод і температури кабелю; Дуже слабке спотворення сигналу і його незначна залежність oт спектральної ширини, розподілу мод, амплітуди і довжини хвилі переданого інформаційного оптичного сигналу, температури навколишнього середовища і довжини світловода; Малі втрати на випромінювання і їх незначна залежність від радіуса вигину і температури волоконного світловода Змінні електричне і магнітне поля створюються також в просторі, що оточує сполучні лінії (дроти, кабелі) ТЗПІ.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

японское шоу угадай маму

seagull ответы на тесты 2021

конструктор decool architect 3110 инструкция по сборке