точність кутових вимірів для розрядних мереж згущення

Материалы на тему проектно-изыскательские, научно-исследовательские и экспериментальные работы для выполнения проектно-сметной документации на объекты инженерной защиты территорий от воздействия опасных геологических процессов (абразия, эрозия, оползни, сели), а также морских и речных гидротехнических сооружений.


Полігонометричні мережі 4 класу, 1 і 2 розрядів створюють для згущення державних планових геодезичних мереж 1, 2 і 3 класів, яких недостатньо для виконання топографічних знімань. Згущення здійснюють до тих пір, поки не буде забезпечена необхідна щільність пунктів, яка забезпечить умови для виконання топографічного знімання. При обґрунтуванні необхідної точності кутових вимірів виходитимемо з того, що повинна забезпечуватись необхідна точність полігонометричних ходів. Відносна помилка ходу не повинна перевищувати величини , яка передбачена “Інструкцією” [1], тобто повинна забезпечуватися умова. , (3.33).


§ державна геодезична мережа; § розрядні геодезичні мережі згущення; § знімальні геодезичні мережі. Державна геодезична мережа об'єднує в єдине ціле планову і висотну геодезичні мережі. Планова геодезична мережа поділяється на: § астрономо-геодезичну мережу 1 та 2 класів; § геодезичні мережі згущення 3 класу. Висотна геодезична мережа поділяється на Розрядні геодезичні мережі згущення створюють методами полігонометрії, трилатерації, тріангуляції та поєднанням цих методів і поділяються на: - мережі полігонометрії, трилатерації і тріангуляції IV класу; - мережі полігонометрії, трилатерації, тріангуляції 1 і 2 розрядів; - мережі технічного та тригонометричного нівелювання.


Основні вимоги до побудови мережі згущення, що створюють методом. полігонометрії 4 класу та І і ІІ розрядів. Клас, розряди Показники. 2. Опрацювання результатів кутових вимірів на окремому геодезичному пункті. 3. Оцінка точності лінійних вимірювань за результатами польових робіт. 4. Оцінка точності кутових вимірювань за результатами польових робіт.


Розрядні геодезичні мережі згущення є основою топографічних знімань у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 і 1:500 та інших інженерних робіт. Написання статті ініційоване Літнарович Руслан Миколайович. Джерела[ред. | ред. код]. 24. Боровий В. О., Літнарович Р. М., Мардієва Л. П. Особливості зрівноваження лінійно-кутової мережі з недостатньою кількістю вимірів. Інженерна геодезія. Випуск 45, Київ, КНУБА, 2001, — с. 17-26.


Точність лінійних вимірювань в геодезичній мережі згущення 3 і 4 класів характеризується такими відносними середньоквадратичними помилками: для пунктів 3 класу - 1:46 000 - 1:158 000 Кутові, лінійні, висотні, астрономо-гравіметричні вимірювання та супутникові спостереження у просторових геодезичних мережах виконуються з підвищеною точністю і приводяться до єдиної геодезичної системи для використання їх у процесі врівноваження ДГМ. Результати вимірів та врівноваження геодезичних і нівелірних мереж, координати та висоти геодезичних пунктів, інші кількісні та якісні характеристики елементів ДГМ, відомості про геодезичні знаки і центри пунктів зберігаються


мереж згущення: тріангуляція, полігонометрія, трилатерація, лінійно-кутові мережі, полюсний метод, метод парних ланок засічок, мережі несуцільних спостережень. 1.3. Основні положення 1945 - 61 рр. побудови державної геодезичної мережі. ряду вимог для забезпечення високої точності геодезичних вимірів і безпечне їх виконання . Геодезичний сигнал повинен бути міцним , жорстким , стійким , не деформуватися під дією постійних навантажень ( маса сигналу ) і непостійних ( натиск вітру , масу приладів і т.п.). Міцність забезпечується в результаті підбору відповідного будівельного матеріалу згідно конструктивним розрахункам , точного виконання будівельних робіт , правильного вибору місця для встановлення знака і т.п.


Геодезичні мережі згущення 1 і 2 розряду використовуються для обгрунтування топознімань в масштабах 1:5000-1:500 і для виконання інженерних робіт. Відносна похибка у взаємному положенні пунктів в цих мережах становить 1:10000. Знімальні мережі є основою для топознімань всіх масштабів і створюються методами різного роду засічок, прокладанням теодолітних, мензульних ходів. Точність планових мереж 1:3000, а висотних , де L - довжина ходу в км. Таблиця 1.2. Методи створення опорних геодезичних мереж.


я геодезичних мереж РФВисотние геодезичні мережі Планові геодезичні мережі Автономне визначення координат точок Система геодезичних координат СК-95 Системи висот Класифікація систем висот Наближені висоти Ортометріческіе висоти Нормальні висоти Динамічні висотиВИСОТНИЕ мережі згущення. Завдання згущення існуючої геодезичної мережі виникає постійно при реалізації на практиці прийнятого в нашій країні принципу побудови геодезичних мереж "від загального до конкретного". Рисунок 25 - Перше елементарне вимір Рисунок 26 - Друге елементарне вимір.


Розрахунок точності кутових вимірів. Предмет: Геология. ВУЗ: НЕТ. 13. Розрахунок точності лінійних вимірів. Для окремого зігнутого полігонометричного ходу, розрахувати необхідну точність лінійних вимірювань. На основі розрахунків підібрати необхідні прилади. На основі принципу рівних впливів отримаємо


Вимірювання горизонтальних кутів в геодезичних мережах згущення. План лекції: 1. Теодоліти, які застосовуються в побудові мереж згущення. 2. Перевірки та основні дослідження теодолітів. 1. Теодоліти, які застосовуються в побудові мереж згущення. У тріангуляції й полігонометрії для виміру горизонтальних і вертикальних кутів відповідно до ДЕРЖСТАНДАРТУ 10529-70, введеним з 1.01.1972 р., передбачені винятково оптичні теодоліти зі скляними колами, зображення яких передаються в поле зору відлікового мікроскопа, розташованого поруч із трубою теодоліта. Оптичні теодоліти залежно від точності ділять н


1. Оцінка точності рядів і мереж трилатерації (див.статті Державні геодезичні мережі,Планові державні геодезичні мережі, Попередні обчислення в планових геодезичних мережах,Визначення елементів приведення,Проектування і рекогностування геодезичних мереж, Державна геодезична мережа України. 2. Оцінка точності рядів і мереж лінійно-кутових. 3. Оцінка точності елементів ланки полігонометрії 1 класу.


Склад геодезичних робіт та їх точність. Основні вимоги до полігонометричних мереж. Геодезичною основою для виконання великомасштабних кадастрових знімань є: державні геодезичні мережі; геодезичні мережі згущення; знімальні геодезичні мереж. Державна геодезична мережа є головною геодезичною основою кадастрових знімань усіх масштабів. Розрядні геодезичні мережі згущення створюють методами полігонометрії, трилатерації, тріангуляції або іншими лінійно-кутовими побудовами. Мережі полігонометрії 4 класу, 1 і 2 розрядів створюються у вигляді окремих ходів або систем ходів (див. рис. 3.1, 3.2, 3.3). Р


Згущення геодезичної мережі проводиться від вищого класу (розряду) до нижчого. Розрядні геодезичні мережі згущення є основою топографічних знімань у відповідних масштабах та інженерних робіт, які виконуються у містах, селищах, селах, на майданчиках промислового та житлового будівництва, при будівництві підземних комунікацій, в маркшейдерських роботах, при землевпорядкуванні, меліорації земель, земельному кадастрі, тощо. Розрядні геодезичні мережі згущення створюються методами полігонометрії, трилатерації, тріангуляції та поєднанням цих методів. За наявності технічних засобів та умов спостереже


Так, розрядні мережі згущення тріангуляції і трилатерації застосовують на невеликих об'єктах, де потрібна висока точність. Полігонометричні мережі прокладають на закритій або забудованій території, а лінійно-кутові – проектують при створенні мереж підвищеної точності. Розмічувальні мережі в основному розвивають на промислових майданчиках. Залежно від площі майбутнього об'єкта і з урахуванням технології будівництва геодезичні опорні мережі будують декількома послідовними ступенями (рівнями). При цьому можливі сполучення різних видів побудов.


Подальше збільшення щільності геодезичної основи великомасштабних знімань досягаються побудовою розрядних геодезичних мереж згущення і знімання основи щільності геодезичної основи повинна бути доведена побудовою геодезичних мереж згущень в містах, селищах та інших населених пунктах і на промислових майданчиках не менше ніж до чотирьох пунктів на 1 км2 , у збудованій частині та одного пункту на 1 км на незабудованих територіях. Через короткі відстані в ходах полігонометрії відчутними являються помилки візування, великий вплив на точність кутових вимірів мають помилки у визначенні елементів центрування і редукції.


Основні поняття про кутові величинах. У машинобудуванні кутові розміри зустрічаються досить часто: фаски, штампувальні і ливарні ухили і т. П. Кутові розміри можуть бути як незалежними, т. Е. Не пов'язані розрахунковими залежностями з іншими прийнятими лінійними або кутовими розмірами, так і залежними - похідними від інших розмірів . Для незалежних кутових розмірів ГОСТ 8908-81 встановлює три ряди нормальних кутів: Ряд 1: 0, 5, 15, 30, 45, 60, 90, 120 °; Ряд 2: 0 ° 30 ', 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 10, 20, 40, 75 °; Ряд 3: 0 ° 15 ', 0 ° 45',] ° 30 ', 2 ° 3 (Г, 9, 12, 18, 22,


Проектування та аналіз точності опорних мереж. Методичні вказівки до виконання розрахункової роботи. для студентів денної та заочної форм навчання напряму підготовки 6.050301 «Гірництво». 1.3. Проект положення пунктів мережі згущення. При складанні проекту повинно бути вирішено питання щодо вибору методу побудови геодезичної мережі на даному об’єкті – тріан-гуляція, полігонометрія, трилатерація чи їх комбінація. При складанні технічних проектів слід прагнути до якомога мі-німальної вартості робіт із дотриманням всіх технічних вимог інструк-ції. При. цьому для контролю кутових вимірів (з метою виявлення грубих похи-. бок вимірів) використовують дирекційні кути на орієнтирні пункти або.


Розрядні мережі згущення. Класифікація полігонометрії. Формули для обчислення кутових та лінійних нев'язок у ходах полігонометрії. Поздовжні та поперечні похибки витягнутого полігонометричного ходу. Попереднє опрацювання лінійних вимірів. Редукування довжин ліній на рівень моря і на площину Гаусса-Крюгера. Опрацювання результатів кутових вимірювань на окремому геодезичному пункті. Оцінка точності лінійних вимірювань за результатами польових робіт. Оцінка точності кутових вимірювань за результатами польових робіт. Література: 2, 7, 8, 16, 17. Тема 10. Точність прямої та оберненої багаторазових кутових засічок. Точність прямої та оберненої одноразових кутових засічок. Лінійна геодезична засічка.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

японское шоу угадай маму

seagull ответы на тесты 2021

тест hrscanner ответы